Alle cafés worden uitgesteld tot september.

We willen in alle gezondheid terug opstarten. 

Je kan met ons in contact blijven via mail of via onze facebook pagina. 

We hopen jullie snel terug te zien...


Als je een kindje verliest

Donderdag 10 september vanaf 19.00 u in 't Achterpoortje, Temse

(Kouterstraat 3, parking via Gasthuisstraat)

Een nieuwe baby: daar kijk je naar uit. Nieuw leven; nieuwe verwachtingen, nieuwe hoop... Hoe leef je dan verder als je zo'n verlies meemaakt? Inès Herbosch (https://www.ster-k.be/) deelt haar verhaal met ons als inleiding bij dit café. Je bent zeer welkom om te luisteren of je eigen verhaal te vertellen. We bieden je een warme en laagdrempelige sfeer aan. Je hoeft het niet zelf hebben meegemaakt. Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met een verlies.Inschrijven kan via karin@senkaflex.be of 0489-55.41.32.

Wees gerust: alles verloopt in veilige omstandigheden.


Donderdag 24 september 2020

Info volgt...


Vrijdag 25 september 2020, vanaf 19.00 uur

Hoe gaat het verder na verlies van je partner? 

Locatie: zaal Den Breughel (De Foyer), Dorp 11, 9470 Denderleeuw

Thema: Als je partner sterft, verlies je meer dan je maatje. Misschien hebben jullie kinderen, was hij je steun en toeverlaat of de drijvende kracht in het gezin. Je blijft achter met veel verdriet, vragen en angst voor de toekomst. Hierover praten is belangrijk en daar willen we een plaats voor bieden. Kom deelnemen aan ons rouw- en verliescafé en ervaar een gezellige en warme sfeer voor ontmoeting. Je vindt er lotgenoten of anderen met een luisterend oor. Misschien ben jij op die avond wel de juiste toehoorder voor het verhaal van iemand anders. Je hoeft het niet zelf te hebben meegemaakt. Ons café staat open voor iedereen met een warm hart.

De avond wordt ingeleid door Karin Verheyen, voorzitter van de vzw maar ook rouwtherapeute en ervaringsdeskundige. Zij vertelt openhartig hoe ze het verlies van haar man heeft meegemaakt en hoe het nog dagelijks haar leven beïnvloedt.

Inschrijven via gastvrouw Carine: carinecoaching@proximus.be of 0499-25.24.13. 

Inkom is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de vzw wordt geapprecieerd. Welkom!


Maandag 12 oktober 2020, vanaf 19.00 uur

Omgaan met dementie

Locatie:  Kaffie is Kaffie – Emiel Hullebroeckplein 1 9050 Gent

Samen met Lara Debeuf, mede-oprichter van Demiclowns vzw* raken we op dit eerste rouw- en verliescafé te Gent het thema “omgaan met dementie” aan.Rouwen doen we niet alleen na de dood.

Lara vertelt ons over haar missie als demiclown.

Een openhartig gesprek dat zal leiden tot erkenning en herkenning bij velen onder jullie.

Na het openingsmoment krijgen jullie ruim de tijd om met elkaar in verbinding te gaan.

In een veilige setting omringd door gelijkgestemden. Omwille van Corona maatregelen, is inschrijven verplicht. Gewoon even een mailtje naar gastvrouw Nathalie: rassauwnat@gmail.com