Helpen  bij ziekte en lijden 

- 14 november 2019 19.00 uur

Manu Keirse komt spreken over levend verlies. Hoe help je jezelf of anderen die bijvoorbeeld een chronische ziekte hebben of palliatief zijn?  

Dit café wordt georganiseerd i.s.m. Vorming Plus Waas en Dender, Huis van de Mens Sint-Niklaas, vzw Companjong, vzw Saying Goodbye.

De plaatsen zijn beperkt. Wil je al reserveren? karin@senkaflex.be of 0489-55.41.32

 


Verder na het verlies van een broer of een zus.

Lara Taveirne leest voor en vertelt hoe de dood van haar broer haar werk heeft beïnvloed. 

Donderdag 28 november 2019 om 19 uur 

Een broer of zus die wegvalt laat een grote leegte achter. Van kinds af aan ben je met mekaar verbonden, je deelt niet alleen je ouders en vele herinneringen, maar dikwijls ook een bepaalde levensstijl, smaken, pleziertjes, zorgen en/of geheimen. In het beste geval is een broer of een zus een echte bondgenoot, een steunpilaar, een zielsverwant, iemand die er altijd voor je is.

Als een kind overlijdt, krijgen de andere kinderen in het gezin meestal weinig aandacht, hun verdriet wordt niet echt gezien. Toch hebben ook zij nood aan erkenning en ondersteuning, want ook voor hen is dit een groot verlies.

 

Schrijfster Lara Taveirne verloor haar broer in 2013. In dit rouwcafé vertelt zij hoe de dood van haar broer haar werk heeft beïnvloed. Zij vertelt, leest voor uit haar werk en beantwoordt vragen.Lara Taveirne is meter van het Rouw- en Verliescafé Vlaanderen en gelooft sterk in onze missie. 

De avond wordt muzikaal opgeluisterd en omlijst door accordeonist Louis De Backere.

Inschrijven via gastvrouw Lut: lut@levenenwelzijn.be of 0474-97.94.39

Locatie: Cafetaria De Zeven Torentjes, Canadaring 41 te 8310 Brugge (Assebroek)